Helsingin Lauttasaaressa perinteisesti järjestettävä Uiva venenäyttely tarjoaa vauhdikkaan aloituksen syyskauteen. Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo avasi Kalastus-lehdelle miltä tuleva Uiva tulee näyttämään.

Uiva on Suomen suurin Uiva venenäyttely, joka on muuntautunut samaan tahtiin suomalaisten veneilyharrastuksen kanssa. Esillä olevien veneiden lukumäärä on jo lähes 300 ja skaala kattaa kaiken jollista kalastusveneiden kautta jahteihin.

”Perämoottoriveneiden kasvava suosio näkyy myös Uivassa ja Lauttasaaressa saa erinomaisen katsauksen myynnissä olevien veneiden valikoimaan. Loppukesän huipentava tapahtuma tarjoaa myös lähes hehtaarin kokoisen näyttelyalueen maalla ja moni tarvikemyyjä tuokin Uivaan kauden parhaat tarjoukset”, Pajusalo kertoo.

Uiva hyödyntää Lauttasaaren erinomaista sijaintia veneiden koeajojen järjestämiseen. Tänä vuonna Uivan perjantai on suuri koeajopäivä ja veneitä on koeajettavissa nyt myös Uivan aukioloaikana jo klo 16 alkaen.

Kalastusvenelaiturin ohessa olevat oppaiden ja ammattilaisten tietoiskut kuuluvat hyvään messutapahtumaan. Kuvassa PikeMasters 2019 -kisaaja Tomi Tikkasen vene.

Kalastus Uivassa

Kalastus on ollut omana ohjelmanumeronaan Uivassa vuodesta 2017 alkaen ja sen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Uiva on kalastuksen kannalta erinomaiseen aikaan elokuussa ja tarjoaa syyskalastussesonkiin loistavan startin.

”Kalastukseen soveltuvia veneitä on nähtävissä lähes kaikilla laitureilla ja erityisesti kalastukseen tehtyjä ja varusteltuja veneitä on keskitetty yhdelle laiturille, jotta harrastajat voivat tehdä helpommin vertailua ja voivat tutustua useiden valmistajien valikoimaan samalla kertaa”, Pajusalo sanoo.

Kalastuslaituri on heti messualueen sisääntulon tuntumassa ja sen tunnistaa myös maalla olevien näyttävien kalastusveneiden ansiosta. Kalastuslaiturin tarjontaa laajentavat tietoiskut, jossa kalastusoppaat ja muut alan ammattilaiset esittelevät kalustoa ja tekniikkaa.

Kalastusvenelaiturille tulee tänä vuonna ennakkotietojen mukaan ainakin 18 kalastukseen suunniteltua venettä.

Kalastuksen harrastaja löytää Uivasta kaiken tarvittavan

Veneet ovat keskitetysti kalastuslaiturilla sekä sen vieressä olevalla maaosastolla ja vieheet ja muut tarvikkeet löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä.

”Uivassa kannattaa kyllä kiertää muutenkin, koska esimerkiksi elektroniikkaa on näytillä myös muilla osastoilla ja kehittyvään kaikuluotainteknologiaan kannattaa käydä tutustumassa”, Pajusalo vinkkaa.

Uivassa on ohjelmaa koko perheelle: purjehdusta, vesiurheilua, jetski freestyle ja flyboard-esityksiä sekä suppailua. Uivan ravintolamaailmasta löytyy erinomainen valikoima Street Food -ruokia ja aurinkoinen terassi anniskeluoikeuksin.

Kannattaa siis laittaa elokuun 15.-18. päivät kalenteriin. Lisätietoa www.uiva.fi

Teksti ANTTI ZETTERBERG Kuvat FINNBOAT

Edellinen
Seuraava