Etusivu » Gunki Gamera, Spinnaker, Kaiju ja Spinmad Impulse -uistimet
Uistimet

Gunki Gamera, Spinnaker, Kaiju ja Spinmad Impulse -uistimet

Wake Fishingin maahantuontivalikoimaan kuuluu jatkuvasti kasvava perhe Gunkin vieheitä. Kokeilimme loppukesän aikana kolme vaappua. Perinteistä minnow-tyyppistä pitkulaista runkoa edustavat Gamera 54 SHW ja Gamera 78 SHW, jotka ovat yhtäältä hyvän ja ottavan näköisiä, mutta eivät kovin persoonallisia. Saman näköisiä vaappuja on aika paljon tarjolla. Valitettavasti testiaika jäi lyhyeksi, emmekä ehtineet oikeastaan kuin koeuittaa vieheet. Uinnin perusteella varmasti ottivieheitä.

Gunki Kaiju on kuusisenttinen ja 12-grammainen vibration-viehe

Viehetyypille ei oikein järkevää suomenkielistä nimeä ole. Rapalalla on ollut vastaavia vieheitä jo hyvän tovin aina Rattlin’ Rapalasta alkaen. Tätäkään uutuutta ei ehditty kuin parin heiton verran koeuittaa. Kalaa sillä saa vielä varmasti, kunhan ehtii käyttää.

Gunki Spinnaker

Myös spinnerbaiteja eli henkarilippoja ilmestyy tasaisin väliajoin. Yksi uudehko tulokas on Gunki Spinnaker, josta löytyy kolme eri kokoa: 7, 14 ja 21 grammaa. Mitään aivan mullistavaa uutta ei myöskään Spinnaker tarjoile, mutta eritoten ahvenväri (perch) on paitsi houkuttelevan värinen myös todistetusti toimiva. Sillä saatiin niin mereltä kuin Kainuun vesiltä haukia, ahvenia ja säyneitä. 

Kuhmolaiset säyneet ihastuivat Gunki Spinnakeriin.

Spinmad Impulse – paksumpi Blade Bait

Meidänkin monessa yhteydessä hehkuttamamme ja erittäin hyvin toimiva Blade Baitien -vieheperhe sai viime vuonna serkun paksummasta Impulse-mallista. Impulse on Blade Baitien tapaan selästä kiinnitettävä turpalevytön metallinen ”vaappu”. Viimeistely ja ulkonäkö ovat omalle silmälle merkittävästi Bladea parempia, mutta ovatko kalan silmälle? Saimme nimittäin kesän testissä Impulsella kohtalaisesti haukia ja ahvenia, mutta ainakaan vielä ihan Blade Baitin kaltaista innostusta uudemman mallin ympärille ei syntynyt. Ehkä yksi syy on koko. Ahvenkoon Impulselle olisi tilaa pakissa. Hinnat 6,90-9,90 euroa. Lisätietoa www.wakefishing.com

Spinmad Impulsen kaksi kokoa.

Teksti NIKO SATTO   Kuvat NIKO SATTO JA VEIKKO SATTO Testiryhmässä MIKA NUMMISTO, MARKO OKSA, VEIKKO SATTO JA OSSI KOSKELA

Lisätietoa www.wakefishing.com