Etusivu » Peitä vene oikein Trem Covy Lux -venepeitteellä
Ajankohtaista Veneet ja perämoottorit

Peitä vene oikein Trem Covy Lux -venepeitteellä

Syksyn tullen on hyvä miettiä avoveneen ulkosäilytystä. Mikäli säilytät venettä trailerilla pihassa tai pukeilla säilytysalueella, ei ole sama, miten vene peitellään. Ja jos avovenettä traileroidaan avovesikauden aikana pidempiä matkoja, tuo venepeite pakettiin lisää aerodynaamisuutta ja sitä myöten säästöä vetoauton polttoainekuluissa.

Trem Covy Lux tarjoaa täydellisen suojan

Italialainen Trem on tunnettu venevarusteiden valmistaja ja heidän valikoimissaan on tuhansia veneilyyn tarkoitettuja laatutuotteita. Covy Lux -venepeite on valmistettu yli millin paksuisesta sisäpuolelta nukatusta polyesterista, tarkemmin sanottuna 600D Oxford-kankaasta, joka on todella kestävää ja vedenpitävää. Kestävyyden viimeistelevät kaksoissaumat.

Tuplasaumat ja vahva kangas yhdistettynä joustavaan köyteen tekevät Covy Luxista luksustason peitteen.

Peitteen reunassa on kuja, jossa kulkee joustava köysi, jonka avulla se asettuu hyvin myötäilemään eri venemallien muotoja. Myös perämoottori on huomioitu ja peitteen saa kätevästi asennettua myös sen ympärille.

Reunassa on lisäksi D-renkaat, joiden kautta saadaan kiristys tehtyä veneen kölin kautta alapuolelta. Mukana tulee vielä 30 metrin köysi alakiristykseen. Säilytyksen kannalta on kätevää, että mukana tulee myös säilytyskassi, joka on riittävän väljä, jotta avatun peitteen saa uudelleen kassiin ilman isompia viikkaustalkoita.

Peite mahtuu laukkuun käytön jälkeenkin hienosti eli laukku on riittävän väljä.

Asennus

Peite on tukevasta materiaalista johtuen alkutuntumaltaan hieman jäykkää, mutta sen asentaminen ei tuota yksinkään hankaluuksia. Kannattaa aloittaa keulasta ja mallata keula peitteen kanssa sopivaksi.

Aloita peitteen asennus keulasta, niin saat kiristyksen oikein tehtyä.

Homma jatkuu levittämällä peitettä tasaisesti kohti perää. Perämoottorin kohdalla peite vedetään moottorin yli ja kiristetään muotoonsa.

Peitteen joustava köysi asennetaan moottorin taakse ennen kiristystä ja lieve heitetään moottorikopan yli.

Mikäli veneessä ei ole ohjauspulpettia (kuten koeveneessä) täytyy peitteen tueksi laittaa joko lisävarusteena saatava teleskooppitolppa tai jokin muu tuki, jotta muodosta saadaan harjamainen.

Kiristämätön peite on jo varsin napakka.

Kun asennus on saatu tehtyä, peite kiristetään D-lenkeistä menevien köysien avulla. Köysien asemesta voidaan myös käyttää kiristysliinoja, jotka pujotetaan D-lenkkien läpi.

Laaja valikoima

Covy Lux -peitettä on saatavilla 10 eri kokoa (myös vesijettijoko löytyy) ja nyt esittelyssä oleva on S-kokoa, joka sopii 488–564 cm veneisiin eli yleisimpään avovenekokoluokkaan. Sen hinta on 209 euroa, joka on pieni sijoitus veneen hyvään ylläpitoon. Peitteiden hinnat alkavat 129 eurosta.

Hanki oma peitteesi suoraan Maritimista

https://maritimshops.fi/fi/tuotteet/4909/venekohtaiset-peitteet