Etusivu » Daiwa Prorex Lazy Jerk Distance – Piiiiiiitkiin heittoihin
Uistimet Varusteet

Daiwa Prorex Lazy Jerk Distance – Piiiiiiitkiin heittoihin

Daiwan Prorex-sarjan Lazy Jerkit ovat niittäneet tehoja kalavesillä eikä vähiten Fly vs Jerk -kilpakalastusformaatissa, jossa Lazy Jerkillä kammettiin kisan suurin kala. Daiwa esitteli syyskauden kynnyksellä Lazy Jerkistä pienennetyn version, Lazy Jerk Distancen. Kokeilimme jerkkiä kesäkauden lopulla.

11-senttinen ja 68 grammaa painava Lazy Jerk Distance on huomattavasti kompaktimpi paketti kuin isoveljensä. Etenkin vasta- tai sivutuuleen heitettäessä se lentää huomattavasti pidemmälle. Tähän vaikuttaa eritoten jerkin pienempi koko ja kiilamainen muotoilu. 

Se ei myöskään vaihda niin helposti asentoa ilmassa kuin isommat jerkit, vaan lentää kohteeseen suorinta tietä myöten. Tämä on etu etenkin syksyn tuulissa heitettäessä. Lazy Jerk Distance sopii myös kevyemmille välineille kuin isoveljensä tai muut isompikokoiset jerkit.

Kalastavuus

Elokuun loppu ei varsinaisesti ole suurhaukiaikaa perinteistä heittokalastusta harrastavalle, mutta Lazy Jerk Distance oli sen verran usein kokeilussa, että eri värit saivat uittoa yhteensä noin neljän kalapäivän aikana eteläisellä merialueella.

Luomuvärit toimivat tällä kertaa parhaiten ja haukia kotiutettiin kompaktilla jerkillä noin 10 kpl. Suurin oli 84 cm. Huomioitavaa oli se, että kun vieressä nakutettiin isoveljellä tai muulla isommalla jerkillä, oli tuloksena lähinnä seurioita ja kovaa uitettu Lazy Jerk Distance sai kalat iskemään. 

Toki sattumalla on aina mahdollisuus, mutta kyllä 11,99 euron hintainen Distance näytti, ettei se jää isoveljien jalkoihin. Suositamme, että tätä jerkkiä kannattaa uittaa hiukan vauhdikkaammin alkusyksystä, niin se pääsee oikeuksiinsa. Värejä on yhteensä 10 erilaista. Lisätietoa daiwa.com/scandinavia 

Teksti ANTTI ZETTERBERG   Kuvat JANI IMMONEN

Elokuisen koekalastuksen suurin hauki oli 84-senttinen.
Malliston värit noudattavat isompien Lazy Jerkien värikarttoja.