Etusivu » Maritim venevarustevinkit 2017 osa 2 – Scanstrut ROKK Mini -monitoimitelineet
Scanstrut ROKK Mini -monitoimitelineet
Kalastus Varusteet

Maritim venevarustevinkit 2017 osa 2 – Scanstrut ROKK Mini -monitoimitelineet

Brittiläinen Scanstrut on tunnettu laadukkaista tutka- ja satelliittiantennien kiinnitysjärjestelmistä sekä erilaista kaapeliläpivienneistä. ROKK Mini on Scanstrutin laaja monitoimitelinemallisto, josta löytyy sopiva teline niin kalastuselektroniikalle kuin esimerkiksi GoPro-kamerallekin.

Teline kootaan tarpeen mukaan

Scanstrut-telineen kokoamiseksi tarvitaan pohjaosa, jonka voi valita useasta eri vaihtoehdosta joko kaidekiinnitykseen tai tasoon. Pohjaosaan kiinnitetään moneen suuntaan taipuva pallonivelöity jalkaosa. Jalkaosaan voidaan tarvittaessa kiinnittää erilaisia laitesovittimia niin kaikuluotaimelle, puhelimelle kuin tabletillekin.

Tukevaa tekoa ja laadukkaat materiaalit

Scanstrutit erottaa elektroniikkaliikkeissä myytävistä telineistä äärimmäinen tukevuus ja kestävyys. Materiaalit ovat haponkestävää terästä sekä komposiittia, jonka kylmänkestävyydeksi luvataan -40 °C.

Eri osat nivoutuvat todella saumattomasti kokonaisuudeksi ja osien sovitusta ei voi kuin ihailla. Mitään turhia kalinoita tai kolinoita ei ilmene.

Kompaktin kokoisia

ROKK Mini –sarja on nimensä mukaisesti pienikokoinen. Kalastusveneen tärkeä ominaisuus ovat avarat kalastustilat, joita ROKK Mini ei juurikaan kavenna.

Kaidekiinnike pitää lujasti

Jotta laitteita voidaan kiinnittää turvallisesti, täytyy veneen kaiteeseen tai runkoon tulevan kiinnityksen olla erityisen tukeva. Scanstrutin kaidekiinnike sopii kaiteisiin, jotka ovat halkaisijaltaan 19-34 mm eli käytännössä lähes kaikkiin veneisiin.

Kiinnikkeen puoliskot kiristetään kahdella haponkestävällä kuusioruuvilla ja puoliskojen sekä kaiteen väliin laitetaan kumitiiviste kaiteen paksuudesta riippuen 19-25, 25-29 tai 29-34 mm. Kaikki kolme tiivistettä tulevat paketin mukana. Kiristyksen jälkeen pitoa riittää kovissakin keleissä.

Jalkaosa mahdollistaa eri laitteiden kiinnityksen

Kun pohjaosa eli tässä tapauksessa kaidekiinnike on kiinnitetty haluttuun kohtaan, napsautetaan jalkaosa paikoilleen. Sen irrottaminen tapahtuu punaista painiketta painamalla, jolloin voit ottaa laitteen mukaan ilman, että sitä tarvitsee irrottaa jalkaosasta.

Jalkaosa säätyy palloniveliensä myötä aina haluttuun asentoon ja kiristysmekanismi pitää laitteen pihtimäisen tiukassa otteessa. Laitteen suurin paino voi ROKK Mini –sarjassa olla 1,2 kiloa, joten esimerkiksi 1,13-kiloinen Lowrancen HDS Gen III pysyy kiinni kuin naulittuna. Jos tarve on kiinnittää suurempia kuormia, löytyy mallistosta ROKK Midi –sarja.

Mikäli harrastat esimerkiksi vertikaalijgausta, voit huoletta kiinnittää myös kakkosluotaimen ja anturin varren Scanstrutin pideltäväksi. Kaikuluotaimen kiinnitykseen tarvitaan jalkaosan lisäksi oma luotainkohtainen asennuslevy, jollainen löytyy myös Scanstrutin valikoimasta.

Käyttö puhelin –tai kameratelineenä

Puhelin kiinnitetään jalkaosaan hammastankokiristeisessä telineessä, joita saa myös tabletille sopivina. Kiristäminen tapahtuu liipasimesta, joka kiristää silikonilla pehmustettuja leukoja tiiviisti puhelimen ympärille.Vapauttaminen tapahtuu punaisesta napista painamalla.

Pito on todella hyvä ja puhelimen voi luottaa Scanstrutin pideltäväksi. Telineen saa myös imukuppikiinnitteisenä. GoPro-videokameran tai muun kameran saa helposti kiinnitettyä jalkaosaan kamerastandardin mukaisella jalustaruuvilla.

Rajattomat mahdollisuudet

ROKK Mini –telineiden käytössä on käytännössä rajattomat mahdollisuudet erilaisiin säädettäviin kiinnitysratkaisuihin. Veneessä kiinnityksiin kannattaa panostaa, sillä kuoppainen keli tekee nopeasti tepposet.

Osta omat ROKK Mini –telineet suoraan MARITIMIN VERKKOKAUPASTA

http://maritimshops.fi/fi/tuote/94673507/9514601150/rokk-saadettava-runko/62508764/1