Etusivu » Ruthless Fishing on kalastusalan ilopilleri
Kalastusvälineet

Ruthless Fishing on kalastusalan ilopilleri

Muutaman vuoden toiminut Ruthless Fishing (suom. Armotonta kalastusta) on positiivista asennetta huokuva merkki. Merkin perustaja, usein hellehatussa esiintyvä Joonas Väntti on sanavalmis ja innokas puuhamies, joka on tunnettu etenkin YouTubeen tuottamistaan videoista. Jututin Joonasta juuri ennen syksyn jigikalastuskiireitä.

Alun perin Porista kotoisin oleva Joonas Väntti perusti Ruthless Fishingin vuoden 2018 helmikuussa. Kuten monella vaativalla kalastajalla, myös Joonaksella oli se ongelma, ettei markkinoilta löytynyt sataprosenttisesti omaan käteen ja tyyliin sopivaa välineistöä.

”Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että olisi hienoa päästä suunnittelemaan juuri sellaisia kalastusvälineitä, joilla itse haluaisi kalastaa. Aika oli vihdoin kypsä vuonna 2018 ja Ruthless Fishing startattiin tuolloin Orka Shad -jigisarjalla, joihin suunnittelin Suomen olosuhteisiin sopivan värikartan”, Joonas kertoo merkin alkuvaiheista.

Harjus on Joonakselle hieman harvinaisempi kohdekala.

Myöhemmin Joonaksen kynästä syntyi uusia malleja, kuten Orka Small Fish -jigisarja, josta on tulossa 10-senttinen uutuusmalli syyskuun aikana markkinoille. Muita jigisarjoja ovat Orka Shad Tail ja Orka Twisting Worms.

”Small Fish on sen verran tehokas eri kalastusmuotoihin, että se sopii normaalin jigikalastuksen lisäksi erinomaisesti pilkkijigiksi ja on muutenkin erittäin monipuolinen viehe”, Joonas kehaisee.

Tuotteiden suunnittelu ja testaus on Joonaksen sydäntä lähellä

Joonas rakastaa suunnitella uusia tuotteita ja kokeilla niiden protoja käytännössä. Koskaan ei voi tietää mikä todella toimii käytännössä, sillä työpöydältä on pitkä matka kalan suuhun.

”Siksi testaamme tuotteet todella huolella ennen tuotantopäätöstä. Teemme täsmätyökaluja kalastukseen ja haluamme osua aina maaliin myös tuotekehityksessä”, Joonas sanoo.

Ruthless Fishingin tuotevalikoima laajenee koko ajan ja jigikalastustarvikkeiden lisäksi valikoimista löytyy nyt myös kovavieheitä kuten Ruthless Perch Spinner ja Ruthless Plopper Popper. 

”Kovavieheet tuovat mukavaa vaihtelua kalastukseen. Spinnerivieheillä voi kalastaa tehokkaasti kaikissa vesikerroksissa. Popperikalastus taas tarjoaa todellista sydämentykytystä, kun kalastaja näkee, kuinka petokalat iskevät raivokkaasti pintakalvossa räpiköivään popperiin”, Joonas makustelee.

Ruthless Fishing on YouTubesta tuttu

Ennen todettiin, että tv:stä tuttu, mutta nykyisin liikkuvan kuvan virta on siirtynyt pääosin erilaisille videoalustoille. Ruthless Fishingin YouTube-kanavalta löytyy kymmeniä erilaisia tuote- ja vinkkivideoita, joilla on ollut kymmeniä tuhansia katsojia. Kanavalla on tilaajia mukavat 11 500 ja se löytyy YouTubesta hakusanalla Ruthless Fishing. Viihteelliset ja leppoisaa jutustelua sisältävät videot ovat hauskaa ja informatiivista katsottavaa.

”Aloitin videoiden kuvaamisen YouTubeen muutama vuosi sitten, kun aloin saamaan somessa lähes päivittäin kalastukseen liittyviä kysymyksiä. Pyrin videoilla vastaamaan kalastajien kysymyksiin ja esittelemään erilaisia kalastusmuotoja ja -tekniikoita”, Joonas kertoo.

Joonas Väntillä on hymy herkässä kun unelma omasta kalastusmerkistä on toteutunut.

Myös veneitä valikoimissa

Ruthless Fishingin valikoimiin kuuluu myös pieniä jon boat -tyylisiä veneitä. Aiemmin valikoimissa ollut Alumacraft lopetti pienten ja kevyiden jon boat -mallien valmistuksen minkä takia niitä ei ole ollut saatavilla 2021 kaudella.

”Meille on tulossa ensi kaudeksi uusi ja paranneltu jon boat -malli mikä on valmistettu Euroopassa. Siitä tulee lisätietoa loppusyksystä”, Joonas vinkkaa. 

Missä Ruthless Fishingin tuotteita myydään?

”Oman Ruthlessfishing.fi verkkokaupan lisäksi tuotteita myydään ympäri Suomea kalastustarvikeliikkeissä kuten Ruodossa sekä esimerkiksi Tuurin Kyläkaupasta, Rustan ja Kärkkäisen tavarataloista”, Joonas sanoo.

On hienoa, että maassamme vallitsee aktiivinen kalastusvälineiden kehittämisen kulttuuri. Vanhat viehemestarit varmasti hymyilevät pilvenreunalla katsellessaan uusien sukupolvien meininkiä. Joonas Väntti ja Ruthless Fishing ovat tästä oiva esimerkki. 

Lisätietoa www.ruthlessfishing.fi

Teksti ANTTI ZETTERBERG Kuvat JOONAS VÄNTTI

Ruthless Fishingin tuotteet ovat erityisesti ahvenkalojen eli ahventen ja kuhien mieleen.